Infók

A Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnáziumban működő Énekes Iskolánk megalakulása óta gondot fordít arra, hogy tanítványainkat különféle kósusainkban a közös éneklés szeretetére neveljük. Így külün-külön repertoárral működő kórusainkban (Fiúkórus, Lánykórus, Kisműhely, Nagyműhely, Kántorátus) más-más repertoárral másodikos koruktól nyolcadikos korukig többféle kórusban is megfordulhatnak.

Fiúkórus és Lánykórus heti egy alkalommal lehetőséget nyújt arra, hogy a közös éneklés örömét a technikákon és a szabályrendszereken keresztül megismertesse a gyerekekkel.

A Kántorátus kórusunkban főként gregorián és egyházi többszólamú műveket tanulnak a legjobbak, tehetséggondozás keretében.

Kisműhely kórusunkban az alsó tagozatosokkal,  „Nagyműhely” kórusunkban pedig a felső tagozatosokkal ugyanúgy tehetséggondozás keretében első sorban a többszólamú kórusgyakorlatot, az együtténeklés örömét hivatott megmutatni,  megszerettetni.

Az iskolánkban maradó énekes iskolásaink a gimnáziumi kórusunkban folytathatják tovább zeneszerető énekes tevékenységüket.

Mivel még „fiatal” kórus vagyunk, legfőbb feladatunk a repertoárbővítés, és a hangzás kialakítása, valamint a szereplési rutin megszerzése.